Preskoči na sadržaj
Ukapljeni naftni plin za industriju

Industrija

Učinkovit izvor energije

Planirajte bolje uz Butan plin

Planirajte svoju proizvodnju s pouzdanim izvorom energije koji jamči kontinuirani rad čak i u izvanrednim situacijama ili prilikom prekida opskrbe električnom energijom.

Ukapljeni naftni plin (UNP) je optimalno rješenje za industrijsku proizvodnju bilo za grijanje, hlađenje ili kao pogonsko gorivo za plinske viličare. Istovremeno vam nudimo i cjelovitu uslugu savjetovanja, planiranja, isporuke i servisiranja.

UNP za industrijsku upotrebu

Sve industrijske aktivnosti su različite, ali imaju jednu zajedničku stvar - proces se ne smije zaustaviti. Ukapljeni naftni plin (UNP) je pouzdan izvor energije za potrebe svake tvrtke i malog i srednjeg poduzetništva uključenog u proizvodnju. UNP  jamči niže emisije od ostalih fosilnih goriva, čime se smanjuje utjecaj vašeg poslovanja na okoliš.

Otkrijte svestranost primjene UNP-a

Javite nam se za besplatne konzultacije već danas

Rado ćemo vam pomoći pronaći najbolje energetsko rješenje za sve Vaše potrebe

Prednosti Butan plina u industriji

Zašto je poslovanje bolje uz Butan plin?

Pravo energetsko rješenje u industriji može ubrzati poslovanje i povećati obim posla, skratiti rokove isporuke kupcu, a uz odgovarajuće rješenje može smanjiti i godišnje troškove grijanja.
Zajedno s vama pronaći ćemo najbolje rješenje za potrebe vašeg poslovanja i pobrinuti se za projekt od planiranja do realizacije.

  • Pouzdan i visoko kaloričan izvor energije
  • Nudimo stručne savjete i implementaciju
  • Najčišće gorivo s nižim emisijama u usporedbi s drugim fosilnim gorivima
  • Jednostavno i povoljno naručivanje s besplatnom dostavom

Pronađite  rješenje za sve vaše potrebe

Zatražite ponudu ili konzultacije

Izjava o privatnosti za osobne podatke klijenata i poslovnih partnera

UVOD

Ova Izjava o privatnosti za osobne podatke klijenata i poslovnih partnera („Izjava“) primjenjuje se na obradu osobnih podataka o potrošačima, klijentima, dobavljačima i poslovnim partnerima („klijenti“ ili „poslovni partneri“) od strane društva Butan plin d.o.o., sa sjedištem u Novigradu, Ulica rijeke Dragonje 23, OIB: 80051835685 („Butan plin“, „naše društvo“ ili „mi“). Ova Izjava ne primjenjuje se na podatke o društvima niti na podatke u vezi s poslovanjem društava.

Butan plin je voditelj obrade osobnih podataka klijenata i poslovnih partnera. U ovoj Izjavi opisujemo tko smo mi, kako i u koje svrhe obrađujemo vaše osobne podatke i sve ostale podatke koji mogu biti bitni za vas. U slučaju bilo kakvih dodatnih pitanja možete nam se obratiti putem kontakt podataka koji su navedeni na dnu Izjave.

Ova Izjava primjenjuje se od 25. svibnja 2018., a posljednji put je izmijenjena dana [•]. ožujka 2024. godine. Ova se izjava s vremenom može mijenjati, a najnovija verzija bit će objavljena na našim internetskim stranicama. Ako bi bile izvršene znatne izmjene Izjave, o tome ćemo Vas aktivno obavijestiti.

KOJE KATEGORIJE OSOBNIH PODATAKA KLIJENATA BUTAN PLIN PRIKUPLJA I OBRAĐUJE?

Butan plin prikuplja i obrađuje sljedeće kategorije osobnih podataka svojih klijenata odnosno njihovih predstavnika:

Butan plin načelno ne prikuplja posebne kategorije osobnih podataka svojih klijenata. Međutim, moguće je da klijenti budu obuhvaćeni videonadzorom prilikom posjeta prostorijama Butan plina, u kojem slučaju Butan plin obrađuje i njihove videosnimke.

U KOJE SVRHE OBRAĐUJEMO VAŠE OSOBNE PODATKE?

Naše društvo će obrađivati vaše osobne podatke ako poslujete s nama, ako koristite naše internetske stranice ili aplikacije ili ako na drugi način komunicirate s nama i ostvarujete poslovnu suradnju s našim društvom.

A. Razvoj i poboljšanje proizvoda i usluga

Vaše osobne podatke obrađujemo radi ocjene, analize i poboljšanja naših proizvoda i usluga koje pružamo našim klijentima temeljem našeg legitimnog interesa ili vaše privole. Koristimo agregirane podatke za istraživanje tržišta, analizu ponašanja klijenata i za odgovarajuće prilagođavanje naših proizvoda i usluga, kako bismo osigurali da ti proizvodi i usluge udovoljavaju zahtjevima i potrebama naših poslovnih partnera i klijenata.

Kada koristite naše internetske stranice ili aplikacije, odnosno kada upisujete ili pretražujete podatke koristeći internetske stranice ili aplikacije, vaše osobne podatke također obrađujemo za potrebe sastavljanja analitičkih izvješća.

To znači da analiziramo koliko često čitate naše brošure (newsletter), koliko često posjećujete i koristite naše internetske stranice ili aplikacije, koje stranice otvarate i koje proizvode kupujete putem naših internetskih stranica ili aplikacija.

Postoji mogućnost da ćemo od javnih izvora kupiti dodatne podatke kako bismo upotpunili našu bazu podataka za gore navedene svrhe.

U tu svrhu
- obrađujemo vaše podatke na temelju našeg legitimnog interesa da razvijamo i poboljšavamo naše proizvode i usluge;
- obrađujemo vaše kontakt podatke (adresa, email, telefon), identifikacijske podatke (ime, prezime, OIB, matični broj obrta), podatke o plaćanju te podatke o korespondenciji s nama (uključujući snimanje telefonskih poziva), kao i podatke koje ste upisali na internetskim stranicama ili koji su nastali pomoću funkcionalnosti koje ste koristili na internetskim stranicama, tehničke podatke s vašeg uređaja (IP-adresa, stranice koje ste posjetili na našim internetskim stranicama, vašeg click-and-surf ponašanja i duljine vaše sesije);
- ako odlučite sudjelovati u našim istraživanjima, možemo od vas tražiti da nam date dodatne osobne podatke te možemo osobne podatke koje ste dali u takvom istraživanju upotrijebiti u svrhu razvoja i poboljšanja naših proizvoda i usluga.

B. Procjena i prihvat klijenta, dobavljača ili poslovnog partnera

Kada nas kontaktirate, obradit ćemo vaše osobne podatke radi izvršavanja procjene i prihvata, na primjer kako bismo potvrdili i provjerili vaš identitet.

Naše društvo će također obraditi vaše osobne podatke u druge administrativne svrhe, poput dubinskog snimanja i provjere usporedbom s javno dostupnim popisima vladinih i drugih tijela na kojima su navedene osobe koje podliježu sankcijama.

U tu svrhu
- obrađujemo vaše osobne podatke jer je to nužno kako bi se prije sklapanja ugovora poduzele određene radnje na vaš zahtjev te kako bi se zaključio ugovor između vas i nas. Naše društvo ne može zaključivati ugovore bez prethodnog dobivanja potrebnih podataka;
- obrađujemo vaše kontakt podatke (adresa, email, telefon), identifikacijske podatke (ime, prezime, OIB), podatke o plaćanju te podatke o korespondenciji s nama.

C. Sklapanje i izvršenje ugovora

Ako kao klijent kupite od nas proizvod ili uslugu, odnosno ako surađujete s nama kao dobavljač ili poslovni partner, obrađujemo vaše osobne podatke u administrativne svrhe kao što je slanje faktura i vršenje plaćanja.

Vaše osobne podatke također koristimo radi isporuke i rukovanja vašim ili našim proizvodima te radi pružanja ili primanja naših ili vaših usluga. Naše društvo će obrađivati vaše osobne podatke u svrhu daljnjeg izvršenja našeg ugovora, uključujući radi pružanja usluga klijentima. Ako zatražite ulazak u prostor Našeg društva, vaše ćemo osobne podatke obraditi u svrhu provjere.

U navedenom slučaju obrađujemo navedene osobne podatke jer je takva obrada nužna radi sklapanja i izvršavanja ugovora koji Butan plin sklopi s klijentima te kako bi Butan plin poduzeo odgovarajuće radnje na njihov zahtjev prije sklapanja ugovora.

U tu svrhu
- obrađujemo osobne podatke jer je to nužno za izvršavanje ugovora između vas i nas, kao i za postizanje usklađenosti sa zakonima i propisima kojima se uređuje zaštita zdravlja i okoliša. Naše društvo ne može zaključivati ugovore bez prethodnog dobivanja potrebnih podataka;
- obrađujemo vaše kontakt podatke (adresa, email, telefon), identifikacijske podatke (ime, prezime, OIB, matični broj obrta), IP adresu (u slučaju digitalnog potpisa), podatke o tvorničkom broju plinomjera i šifri klijenta, podatke o plaćanju te podatke o korespondenciji s nama (uključujući snimanje telefonskih poziva).

D. Upravljanje odnosima i marketing

Koristimo podatke pohranjene u našoj bazi podataka o klijentima kako bismo vam slali odgovarajuće ponude i biltene (newsletter) te kako bismo svojim klijentima pružali odgovarajuće usluge, upravljali korisničkim računima i s vama komunicirali o eventualnim opozivima narudžbi.

Vaše osobne podatke također koristimo za osmišljavanje, provođenje i analizu istraživanja tržišta i marketinških strategija.

U tu svrhu
- kad vam šaljemo biltene ili druga marketinška priopćenja i priopćenja vezana uz upravljanje odnosima, obrađujemo osobne podatke na temelju vaše privole, a u svrhu poboljšanja naše marketinške strategije;
- obrađujemo vaše kontakt podatke (adresa, email, telefon) te identifikacijske podatke (ime, prezime), podatke o preferiranom načinu komunikacije, podatke o načinu plaćanja, povijesti naručivanja i korespondencije s nama (uključujući snimanje telefonskih poziva).
 
E. Obavljanje poslovanja i interno upravljanje

Vaše osobne podatke obrađujemo tijekom obavljanja i organizacije našeg poslovanja. To obuhvaća opće upravljanje, upravljanje narudžbama i upravljanje našom imovinom.

Naše društvo također obrađuje vaše osobne podatke za potrebe svog internog upravljanja. U svrhu učinkovitijeg rada omogućujemo središnja postrojenja za obradu. Provodimo revizije, ispitivanja i kontrole poslovanja, te vodimo i koristimo popise klijenata, dobavljača i poslovnih partnera.

Vaše podatke također obrađujemo u svrhu, arhiviranja i osiguranja, pravnog i poslovnog savjetovanja, za potrebe financija i računovodstva kao i u kontekstu rješavanja sporova.

U tu svrhu
- obrađujemo vaše osobne podatke na temelju našeg legitimnog interesa za održavanje i poboljšanje urednog poslovanja našeg društva;
- obrađujemo vaše kontakt podatke (adresa, email, telefon), identifikacijske podatke (ime, prezime, OIB, matični broj obrta), podatke o tvorničkom broju plinomjera i šifri klijenta, podatke o vašim narudžbama, podatke o plaćanju te podatke o korespondenciji s nama (uključujući snimanje telefonskih poziva) kao i ostale podatke koje nam dostavite prilikom izvršavanja ugovora koji smo sklopili.

F. Organizacijska analiza i razvoj, izvještavanje o upravljanju, te stjecanja i restrukturiranja

U našem društvu obrađujemo vaše osobne podatke kako bismo mogli pripremiti i provesti izvještavanje o upravljanju i analizu upravljanja. Koristimo agregirane osobne podatke, odnosno osobne podatke koji su učinjeni anonimnima kako bismo sastavili izvještaje o upravljanju i analize našeg poslovanja.

Provodimo anketiranja klijenata, dobavljača i poslovnih partnera kako bismo saznali nešto više o vašim stajalištima i mišljenjima prilikom izrade naših izvještaja o upravljanju.

Vaše osobne podatke također obrađujemo za potrebe izvještavanja o upravljanju u kontekstu pripajanja, stjecanja i restrukturiranja kao i radi upravljanja takvim transakcijama.

U tu svrhu
- obrađujemo vaše osobne podatke na temelju našeg legitimnog interesa da očuvamo i poboljšamo naše uredno poslovanje i poslovne aktivnosti;
- obrađujemo vaše kontakt podatke (adresa, email, telefon), identifikacijske podatke (ime, prezime, OIB, matični broj obrta), podatke o vašim narudžbama, podatke o korespondenciji s nama (uključujući snimanje telefonskih poziva) te ostale podatke koje nam date u odgovorima na naše ankete.

G. Korištenje naših internetskih stranica ili aplikacija

Ako koristite naše internetske stranice, mi obrađujemo određene tehničke podatke kako bismo osigurali funkcionalnost naših internetskih stranica te kako bismo omogućili administratorima naših internetskih stranica da na odgovarajući način upravljaju našim internetskim stranicama i poboljšavaju ih, kao i da održavaju sigurnima naše internetske stranice i temeljne informatičke sustave i mreže.

Ako na našim internetskim stranicama upisujete podatke kao što su željeni proizvodi ili vaša lokacija za zaprimanje odgovarajućih podataka ili funkcionalnosti, naše društvo obrađuje vaše osobne podatke kako bi vam moglo dati tražene podatke ili funkcionalnosti.

Nadalje, također obrađujemo vaše osobne podatke kako bismo vam mogli omogućiti spremanje određenih podataka (kao što su sklonosti i proizvodi) o vašim spremljenim proizvodima te kako bismo vam mogli omogućiti da iste podijelite s drugima uz pomoć opcija dijeljenja koje ste konfigurirali na vašem uređaju. Budući da je privola jedan od zakonitih temelja obrade osobnih podataka, kako bismo bili u skladu sa zakonom, registriramo i bilježimo ako ste nam dali privolu putem naših internetskih stranica ili aplikacija.

U tu svrhu
- obrađujemo osobne podatke na temelju našeg legitimnog interesa da održavamo naše internetske stranice tehnički ispravnima, unaprjeđujemo ih te poboljšavamo rezultate rada naših internetskih stranica;
- obrađujemo podatke koje ste upisali na našim internetskim stranicama odnosno podatke koji su nastali pomoću funkcionalnosti koje ste koristili na našim internetskim stranicama te tehničke podatke s vašeg uređaja (IP-adresa, internet pretraživač koji ste koristili, stranice koje ste posjetili na našim internetskim stranicama, vašeg click-and-surf ponašanja i duljine vaše sesije).
 
H. Komunikacija putem društvenih mreža
Putem našeg profila na društvenim mrežama

Ako nam se obratite s kakvim pitanjima, iskoristit ćemo vaše osobne podatke da bismo odgovorili na vaše pitanje (vaša pitanja).

Naše društvo je aktivno na platformama društvenih mreža kao što su Facebook, LinkedIn i Instagram. Ako kontaktirate naše društvo putem društvenih mreža, obradit ćemo vaše osobne podatke kako bismo odgovorili na vaša pitanja i vaše poruke.

Nadalje, ako posjetite ekran „Povežite se s nama“ na nekoj od naših internetskih stranica ili aplikacija, možete nas kontaktirati pomoću niza komunikacijskih kanala. Dostupna vam je naša adresa elektroničke pošte na koju nam možete poslati svoje povratne informacije i predložiti poboljšanja, kao i poveznica na naše internetske stranice, Facebook, Instagram i LinkedIn stranicama. Ako kliknete na jednu od odgovarajućih ikona, uputit ćemo vas na internetske stranice ili aplikaciju treće strane, bilo da je riječ o vašem pružatelju usluga elektroničke pošte ili platformi društvenih mreža. Ako na internetskoj stranici Facebook-a kliknete „sviđa mi se“, vaše osobne podatke naše društvo i Facebook obrađivat će zajednički.

U tu svrhu
- obrađujemo vaše osobne podatke na temelju našeg legitimnog interesa da na odgovarajući način odgovorimo na vaša pitanja i ispravno vas uputimo na naše stranice društvenih medija;
- obrađujemo vaše kontakt podatke (vaše korisničko ime na društvenoj mreži, adresa, email, telefon), ostale osobne podatke koje uvrstite u svoju poruku;
- ako kliknete na jedan od prikazanih gumba, odgovarajuća treća strana može postaviti kolačiće na vaš uređaj. Za opširnije objašnjenje pogledati našu Politiku kolačića.
 
I. Nadzor i ispitivanje poštivanja naših politika i propisa

Nadziremo svoje procese kako bismo provjerili poštivanje naših politika i propisa. Tijekom tog nadzora možemo pristupiti vašim osobnim podacima i pregledati ih.

U tu svrhu
- možemo obrađivati vaše osobne podatke na temelju našeg legitimnog interesa da pratimo sigurnost našeg sustava te da nadziremo svoje interne procese i njihovu usklađenost s propisima;
- možemo pristupiti i pregledati sve osobne podatke koji su pohranjeni u našim sustavima. Ti će podaci biti pohranjeni za potrebe provjere poštivanja propisa samo u slučaju da su nam nužni za daljnje ispitivanje potencijalnog ponašanja koje je u suprotnosti s propisima;
- ne zadržavamo vaše osobne podatke, osim ako su povezani s ponašanjem koje je u suprotnosti s propisima. U tom slučaju zadržavamo odgovarajuće osobne podatke do zaključenja istrage ili pravomoćnog okončanja postupka, ili dok ne istekne razdoblje zadržavanja koje je primjenjivo.
 
J. Očuvanje zdravlja, zaštite, sigurnosti i integriteta

U našem društvu iznimno cijenimo vaše zdravlje, zaštitu, sigurnost i integritet, stoga u tu svrhu obrađujemo vaše osobne podatke.

Potvrđujemo vaša prava pristupa našem prostoru i možemo provjeriti vaše osobne podatke usporedbom s javno dostupnim popisima vladinih i drugih tijela na kojima su navedene osobe koje podliježu sankcijama.

Također obrađujemo vaše osobne podatke kako bismo zaštitili imovinu našeg društva, radnika, drugih klijenata i poslovnih partnera. Konkretno, štitimo prostore društva korištenjem video nadzora.

U tu svrhu

- možemo obrađivati vaše osobne podatke na temelju našeg legitimnog interesa za očuvanjem vašeg zdravlja, poboljšanja vaše zaštite i sigurnosti te očuvanja vašeg integriteta, kao i zaštitu društva i okruženja te imovine i prostora društva;
- obrađujemo vaše kontakt podatke (adresa, email, telefon), identifikacijske podatke (ime, prezime) te podatke o povijesti vaših posjeta našim poslovnim prostorijama (uključujući snimke prikupljene putem video nadzora naših poslovnih prostorija).

K. Poštivanje propisa

U nekim slučajevima obrađujemo vaše osobne podatke radi poštivanja zakona i drugih propisa, odnosno radi poštivanja naših pravnih obveza kao voditelja obrade. To se osobito odnosi na naše obveze vezane uz poreze, druga davanja te uz vođenje poslovanja.

Moguće je da ćemo na temelju zakona i drugih propisa biti obvezni dostaviti vaše osobne podatke državnim institucijama ili nadzornim tijelima.

U tu svrhu

- obrađujemo vaše osobne podatke kada je obrada nužna radi poštivanja naših pravnih obveza predviđenih zakonima i drugim propisima;
- obrađujemo vaše identifikacijske podatke (ime, prezime, OIB, matični broj obrta), podatke o plaćanju, podatke o tome jeste li u sustavu PDV-a i druge podatke koje nam klijenti dostave tijekom trajanja ugovornog odnosa

L. Sudjelovanje u događajima ili promocijama

Dostavljat ćemo vam poruke s promocijama i pozivima na događaje. Ako odlučite sudjelovati u nekoj od tih aktivnosti, potrebni su nam vaši određeni osobni podaci kako bismo vam iste mogli najaviti i kako bismo ih mogli organizirati.

Nadalje, ako sudjelujete u bilo kojoj od tih aktivnosti, vaše podatke obrađivat ćemo kako bismo izmjerili odaziv na događaje i/ili promocije.

U tu svrhu
- obrađujemo vaše osobne podatke na temelju vaše privole;
- obrađujemo vaše podatke (adresa, email, telefon), identifikacijske podatke (ime, prezime) te podatke o vašim sudjelovanjima u događajima i promocijama.

KOLIKO DUGO ZADRŽAVAMO VAŠE OSOBNE PODATKE?

Naše društvo u načelu zadržava podatke klijenata i poslovnih partnera samo onoliko dugo koliko je neophodno za postizanje odgovarajuće poslovne svrhe te u mjeri u kojoj je to razumno potrebno za poštivanje važećih zakonskih uvjeta ili preporučljivo u kontekstu važećeg roka zastare, a sve u skladu s Politikom čuvanja osobnih podataka.

Butan plin će održavati osobne podatke klijenata točnima i ažurnima, na temelju podataka koje nam dostavi pojedini klijent.

Moguće je da ćemo neke osobne podatke biti dužni čuvati trajno, kako je predviđeno Politikom čuvanja osobnih podataka.

Neposredno nakon isteka važećeg roka pohrane, podaci će biti:
- (i) na siguran način izbrisani ili uništeni;
- (ii) učinjeni anonimnima.

TKO IMA PRISTUP VAŠIM OSOBNIM PODACIMA?

Pristup vašim osobnim podacima unutar našeg društva

Budući da smo globalna organizacija, podaci koje prikupimo mogu se prenositi između različitih zemalja širom svijeta unutar organizacije našeg društva. Moguća je razmjena vaših osobnih podataka s grupacijom kojoj pripada naše društvo, kao i s članovima društva i povezanim društvima.

Vaše podatke razmjenjujemo u administrativne svrhe kako bismo mogli imati potpuni pregled nad vašim kontakt podacima i ugovorima s grupacijom kojoj pripada naše društvo. Također možemo razmjenjivati vaše podatke kako bismo vam ponudili cjelovit paket usluga i proizvoda.

Radnici našeg društva ovlašteni su pristupiti osobnim podacima isključivo u mjeri u kojoj je to nužno za odgovarajuću svrhu i za obavljanje poslova njihovog radnog mjesta, osobito radnici koji obavljaju administrativne poslove, poput izrade ponuda, fakturiranja, naplate i sl.

U nekim slučajevima, vaši podaci mogu biti preneseni u zemlju koja ne omogućava primjerenu razinu zaštite osobnih podataka. U takvom slučaju naše društvo će poduzeti odgovarajuće zaštitne mjere kako bi osiguralo primjerenu zaštitu vaših osobnih podataka. U tu svrhu, Obvezujuća korporativna pravila (dostupna putem sljedeće poveznice: [•]) primjenjuju se u čitavoj grupaciji kojoj pripada naše društvo.

Pristup vašim osobnim podacima od strane trećih strana

Sljedeće vrste trećih strana imaju pristup vašim osobnim podacima ako je to potrebno za isporuku njihovih proizvoda ili pružanje njihovih usluga našem društvu: banke, osiguravajuća društva, pružatelji IT usluga, računovođe, savjetnici, inspekcije, tehnički servisi, specijalizirane agencije, i slično.

Ako bi trećim stranama bio omogućen pristup vašim osobnim podacima, naše društvo će poduzeti potrebne ugovorne, tehničke i organizacijske mjere kako bi osiguralo obradu vaših osobnih podataka isključivo u mjeri u kojoj je takva obrada neophodna. Treće strane će obrađivati vaše osobne podatke isključivo u skladu s mjerodavnim propisima.

U slučaju prijenosa vaših osobnih podataka trećoj strani u zemlji koja ne omogućava primjerenu razinu zaštite osobnih podataka, naše društvo će poduzeti mjere kako bismo osigurali primjerenu zaštitu vaših osobnih podataka, poput sklapanja standardnih ugovornih klauzula o zaštiti osobnih podataka s navedenim primateljima.

U ostalim slučajevima, vaši osobni podaci neće se davati trećim stranama, osim ako je to zakonom propisano.

KAKO SU ZAŠTIĆENI VAŠI OSOBNI PODACI

Poduzeli smo odgovarajuće zaštitne mjere za osiguravanje povjerljivosti i sigurnosti vaših osobnih podataka, a koje su u skladu s primjenjivim propisima o zaštiti privatnosti i podataka. Primijenili smo odgovarajuće tehničke, fizičke i organizacijske mjere za zaštitu osobnih podataka od slučajnog ili nezakonitog uništenja ili slučajnog gubitka, štete, izmjene, neovlaštenog odavanja ili pristupa, te od svih ostalih oblika nezakonite obrade (uključujući, ali ne ograničeno na nepotrebno prikupljanje) ili daljnje obrade.

To uključuje i zahtjev prema našim pružateljima usluga da provode odgovarajuće mjere kako bi zaštitili povjerljivost i sigurnost osobnih podataka klijenata.

KAKO MOŽETE OSTVARITI SVOJA PRAVA NA PRIVATNOST?

U okviru zaštite osobnih podataka klijenti imaju sljedeća prava:
- pravo na pristup svojim osobnim podacima, tj. pravo zahtijevati potvrdu obrađuju li se njihovi osobni podaci te ako se takvi podaci obrađuju, pravo zahtijevati pristup i informacije o obradi i kopiju osobnih podataka koji se obrađuju;
- pravo na ispravak netočnih i nadopunu nepotpunih podataka;
- pravo na brisanje osobnih podataka, posebice ako takvi podaci više nisu nužni u odnosu na svrhe za koje su prikupljeni, ako su nezakonito obrađeni, ako postoji obveza brisanja radi poštivanja pravnih obveza, ili ako ste danu privolu povukli;
- pravo na ograničavanje obrade osobnih podataka;
- pravo uložiti prigovor na obradu osobnih podataka;
- pravo podnijeti pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Butan plin će poduzeti sve mjere kako bi omogućio da klijenti ostvare gore navedena prava, no u određenim slučajevima ostvarivanje tih prava može biti ograničeno ili isključeno.

Da biste se pozvali na svoja prava na privatnost, molimo da nam se obratite putem kontakt podataka navedenih na dnu ove Izjave. Napominjemo da radi provjere vašeg identiteta možemo zahtijevati dodatne podatke.

MOŽETE LI POVUĆI SVOJU PRIVOLU?

U slučaju kada vaše osobne podatke obrađujemo na temelju vaše privole, danu privolu uvijek možete povući.

Napominjemo da povlačenje privole na obradu osobnih podataka nema retroaktivni učinak te ono ne utječe na zakonitost obrade na temelju privole prije njezina povlačenja. Napominjemo da je povlačenje vaše privole moguće isključivo ako ste prije toga doista dali privolu.

U slučaju da želite povući danu privolu, molimo da nam se obratite putem kontakt podataka navedenih na dnu ove Izjave.

KAKO SE PODNOSI PRITUŽBA?

Ako imate kakvu pritužbu u vezi s korištenjem vaših osobnih podataka od strane našeg društva, možete je podnijeti putem kontakt podataka navedenih na dnu ove Izjave. Osim podnošenja pritužbe našem društvu, također možete podnijeti pritužbu svom lokalnom nadležnom tijelu za zaštitu podataka (u Hrvatskoj je to Agencija za zaštitu osobnih podataka).

KAKO NAS MOŽETE KONTAKTIRATI?

Ako imate bilo kakvih pitanja o načinu na koji obrađujemo vaše osobne podatke, molimo da prvo pročitate ovu Izjavu.
U slučaju dodatnih pitanja, napomena, pohvala ili pritužbi molimo da se obratite našem društvu i našoj kontakt osobi za zaštitu podataka Nini Križnić, putem e-maila na adresu: osobnipodaci@butanplin.hr.

Za obraćanje službeniku za zaštitu podataka imenovanom na razini grupe, pošaljite e-mail na adresu: dpo@shvenergy.com.

10. IZMJENA OBAVIJESTI I PROČIŠĆENA VERZIJA

Ova Izjava se primjenjuje od 25. svibnja 2018. godine te se može povremeno mijenjati.

Zadnja verzija ove Obavijesti, koja će uvijek biti mjerodavna za obradu osobnih podataka klijenata, dostupna je u prostorijama Butan plina i na poveznici https://editorbutanplinhr-acc.shve.host/dokumenti/izjave-o-privatnosti.

Ispravite greške i zatim pošaljite obrazac.

Pričekajte! Provjeravamo jesu li vaše informacije stigle do nas