Preskoči na sadržaj

Politika kolačića

Izjava o kolačićima

Ova Izjava o kolačićima namijenjena je posjetiteljima naše internetske stranice te pruža informacije koje će vam pomoći da razumijete koju vrstu kolačića koristimo, koje podatke pritom prikupljamo i kako koristimo prikupljene podatke. 
Sami kolačići, ali i podaci prikupljeni pomoću kolačića mogu predstavljati osobne podatke. Saznajte više o tome koje osobne podatke obrađujemo, kako i po kojoj osnovi te vašim pravima u našoj Izjavi o privatnosti.
Ova izjava o kolačićima je izmijenjena: 28.03.2024.. Ova internetska stranica www.butanplin.hr (dalje u tekstu: “Internetska stranica”) koristi kolačiće. 
Kolačić je mala tekstualna datoteka koju šaljemo vašem Internet pregledniku kako bismo mogli prepoznati vaš preglednik kada se vratite. Pojam kolačića u ovoj izjavi obuhvaća i sve ostale slične tehnologije (eng. tags, scripts itd.). Kolačići mogu prikupljati podatke o korištenju Internetske stranice kao što su informacije o stranicama koje su posjećene i trajanje korisničke sesije. Kada koristite Internetsku stranicu, kolačić šalje podatke Butan plin d.o.o. (dalje u tekstu: “Društvo”, mi ili nas).
Vrste kolačića
Društvo ne zadržava kolačić dulje nego što je potrebno
Kolačići prema trajanju:
Koristimo kolačiće sesije (privremene) i stalne kolačiće: 
  • Kolačić sesije može pratiti korištenje internetskih stranica koje posjećujete i opcije koje koristite. Kada zatvorite internetski preglednik, sesija se završava i kolačić se briše.
  • Stalni kolačić omogućuje našoj Internetskoj stranici da vas prepozna pri sljedećem posjetu. 
Kolačići prema funkciji:
Tehnički ili obvezni kolačići
Društvo pohranjuje kolačiće koji su neophodni za funkcionalnost ove Internetske stranice. Ako uopće ne želite primati kolačiće, možete postaviti svoj preglednik tako da blokira sve kolačiće. Imajte na umu da u tom slučaju možda više nećete moći koristiti sve funkcije ove Internetske stranice. 
Kolačići koji nisu nužni
Samo ako ste dali prethodnu privolu, Društvo postavlja kolačiće koji nisu strogo neophodni za funkcioniranje Internetske stranice. Putem takvih kolačića koji nisu strogo neophodni prikupljamo informacije o vašem korištenju Internetske stranice i pamtimo vaše postavke. Primjer prikupljenih informacija bile bi informacije o tome koje ste stranice posjetili i trajanje korisničke sesije. Putem ovih kolačića nastojimo poboljšati vaše korisničko iskustvo na našoj Internetskoj stranici. Ako ne pristanete na postavljanje kolačića, ti će kolačići biti blokirani.
Ako želite promijeniti postavke svoje privole kliknite ovdje.
Upravljanje vašim privolama za korištenje kolačića
Za upravljanje vašim privolama za korištenje kolačića na našoj Internetskoj stranici, BUTAN PLIN koristi Google Consent Mode v2.
Zašto bih dozvolio upotrebu kolačića?
BUTAN PLIN koristi kolačiće:
  • radi pružanja boljeg korisničkog iskustva;
  • za praćenje i analizu korištenja i posjećenosti naših web-mjesta;
  • za ispravan rad stranica (u slučajevima kada je to neophodno).
Detaljne informacije o kolačićima koje upotrebljava naša Internetska stranica korisnik dobiva odmah pri prvom posjetu našoj Internetskoj stranici. Na temelju tih informacija korisnik pri posjetu Internetskoj stranici daje ili uskraćuje svoju privolu za upotrebu kolačića. Korisnik Internetske stranice www.butanplin.hr uvijek može samostalno regulirati primanje kolačića putem postavki svojeg Internet preglednika. 
BUTAN PLIN nije odgovoran za kolačiće drugih internetskih stranica koje nisu u vlasništvu BUTAN PLINA. Informacije o korisniku dobivene kolačićima povezivat ćemo s drugim podacima o korisniku radi boljeg upoznavanja korisnika i pružanja boljeg korisničkog iskustva, samo na temelju privole.
Što ako ne prihvatim kolačiće?
Ako odlučite ne prihvatiti kolačiće, moguće je da se određene značajke ove Internetske stranice neće prikazivati ili ispravno raditi. To će ograničiti mogućnosti koje vam pruža naša stranica te bi moglo utjecati na dizajn i korisničko iskustvo.
Odbijete li upotrebu kolačića za koje je potrebna vaša prethodna privola, kolačići prve strane i kolačići trećih strana bit će deaktivirani. Štoviše, kolačići prve strane bit će izbrisani. Ne možemo brisati kolačiće trećih strana. Zbog toga napominjemo da ćete  morati sami izbrisati kolačiće trećih strana. To možete napraviti u postavkama svog preglednika.
Način onemogućavanja kolačića
Isključivanjem kolačića odlučujete hoćete li dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem internet pregledniku. 

Društvo koristi Google Analytics kolačiće. Google Analytics je usluga web analize koju nudi Google Inc. (Google). Google Analytics koristi kolačiće samo za analizu korištenja ove Internetske stranice od strane korisnika. Google koristi skupne statističke podatke kako bi Društvu dao uvid u način na koji korisnici koriste Internetsku stranicu. Društvo je sklopilo ugovor o obradi podataka s Googleom kako bi osigurala odgovarajuću zaštitu vaših osobnih podataka. Društvo ne koristi druge Googleove usluge povezane s Google Analyticsom. U mjeri u kojoj to dopuštaju funkcije Google Analyticsa, Društvo je isključilo dijeljenje vaših podataka s Googleom. Google će ukloniti zadnje tri znamenke vaše IP adrese. Google može dati gore navedene podatke trećim stranama samo ako je Google to dužan učiniti prema zakonu ili u mjeri u kojoj treće strane obrađuju te podatke u ime Googlea.

Više informacija možete pronaći na Google Analytics ovdje. Možete pronaći više informacija o Googleovom postupku isključivanja ovdje.

Ažuriranja

S vremena na vrijeme možemo ažurirati ovu Izjavu o kolačićima kako bismo time obuhvatili, na primjer, promjene kolačića koje koristimo iz pravnih ili operativnih razloga. Stoga, s vremena na vrijeme ponovno pogledajte ovu Izjavu o kolačićima. Datum na vrhu je vrijeme kada je ova Izjava o kolačićima zadnji put ažurirana.